Parlamentul90 Republicii Moldova
Caută
Asociaţia “Parlamentul-90” pledează pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova 2014-08-26

Asociaţia “Parlamentul-90” pledează pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi condamnă orice tentativă de deturnare a acestuia, informează MOLDPRES.

În preajma marcării aniversării a 23-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, Asociaţia a adoptat o declaraţie, care a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă din 25 august current la Agen’ia Informaţonală de Presă “Moldpres”. Potrivit acesteia, “schimbarea cursului de integrare europeană pune sub semnul îndoielii fiinţa Republicii Moldova, iar Declaraţia de Independenţă şi-ar pierde în asemenea condiţii sensul pe care i l-a imprimat Marea Adunare Naţională din 27 august 1991 şi primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994)”.

Mihail Cotorobai, preşedinte al Asociaţiei “Parlamentul -90”, a declarat că membrii Asociaţiei vor sprijini clasa politică în măsura în care aceasta va continua cursul european şi va lua atitudine promptă în cazul în care guvernarea va întreprinde paşi greşiţi.

În acelaşi timp, semnatarii declaraţiei şi-au exprimat îngrijorarea faţă de “tentativele de substituire a adevăratelor valori” şi faţă de faptul că “unele formaţiuni politice se împotrivesc cursului european”. În aceste condiţii, membrii Asociaţiei au îndemnat partidele de orientare europeană "să convină asupra unui consens politic naţional ce ar putea asigura continuarea parcursului european”.

Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova a fost adoptată la 27 august 1991.